VAN / ERCİŞ - Osman Gazi Ortaokulu

Etiket Sonuçları: erciş osmangazi

Kas

Okulumuzda okul temsilciliği seçimleri gerçekleşti. Seçim sonucunda oyların salt çoğunluğuna alan Dilan ÖZDEN okul temsilcisi seçilmiştir.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Arif KABAK, Hukuk ve Adalet dersi kapsamında öğrencilerimizi adliyeye götürdü.

Kas

Hukuk ve Adalet dersleri kapsamında III Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Cihangir KILIÇ okulumuzu ziyaret edip, öğrencilerimize seminer verdi.

Kas

Hukuk ve Adalet dersleri kapsamında Erciş cumhuriyet savcılarımızdan  Hacı Şammas ALTAN okulumuzu ziyaret edip, öğrencilerimize seminer verdi.

Kas

19 Eylül Gaziler gününde okulumuzu ziyaret eden gaziler, öğrencilere hitaben yaptıkları konuşmalar duygu dolu anlara sebep oldu.

Kas

Okul futbol takımımız ilçede düzenlenen futbol turnuvasında 32 takım arasında 4. olarak büyük başarı elde etti.

Kas

Tenzile Ana Ortaokulunda düzenlenen kitap fuarına okulumuz öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı.

Kas

Okulumuz öğretmenleri ve idaresi Erciş sahilde güveç yemeğinde buluştu.

Kas

Çelebibağı Mahallesi´nin güneyinde göl suları içinde birkaç duvarı dışında yıkık vaziyettedir. İlhanlılar döneminde Vezir Taceddin Ali Şah tarafından yapılmıştır. Bu dönemden sonra Erciş'e yerleşen medeniyetler tarafından kullanılan kale, son olarak 1841 yılında göl sularındaki aşırı yükselmeyle birlikte terk edilmiştir.

Kas

Erciş bölgedeki il ve ilçelere göre daha iyi bir coğrafi konuma sahiptir. Çok fazla sıcak ya da çok fazla soğuk değildir.  Bu ılımlı hava gerek toprak ürünleri yönünden gerekse halkın çalışması yönünden bir avantaj sayılabilir. Yakın çevresindeki ilçeler ile kıyaslanacak olursa Erciş şanslı sayılabilir. Etrafının tepelerle çevrili oluşu güney sahillerinin Van Gölü ile uzanmış olması vadi özelliğinde bulunan Erciş´e coğrafi bir özellik kazandırmıştır. Geniş düzlükler halinde bulunan arazinin bol sulak olması, çok sayıda çayların ve derelerin bulunması ve sahilde kurulmuş olması da yine coğrafyasını olumlu yönde etkilemiştir. Yani Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis gibi illerin ve Türkiye-İran transit yol merkezinde bulunması, ilçenin büyük ticaret merkezi olmasına vesile olmaktadır. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri yanında arazi dağılımı da yararlı bir vaziyettedir.