Ekm

2023 yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı(İOKBS) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre okulumuzda 10 öğrencimiz sınavı başarıyla kazanmıştır. Bursluluk sınavını başarıyla kazanan öğrencilerimize okul yönetimince düzenlenen törenle hediyeleri okulumuz müdürü sayın Lokman EKİNCİ  tarafından takdim edildi.

Ekm

12.10.2023 tarihinde okulumuz rehberlik servisi tarafından velilere LGS sistemi, tercih süreci, hedef belirleme, LGS sürecinde doğru veli tutumları gibi konular hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Ekm

Okulumuzda gerçekleştirilen tatbikata öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımız katıldı. Siren sesi ile birlikte sıra altlarında başlarını koruyarak cenin pozisyonunda bekleyen öğrencilerimiz ardından hızla kendilerine önderlik eden öğretmenleri ile bahçede toplandı. Tatbikat paydaşların ilgi ve dikkati neticesinde başarı ile gerçekleştirildi.

Tatbikat çalışmasını hazırlayan idaremize, öğretmenlerimize ve tatbikatın başarı ile sonuçlanmasına destek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Eyl

1932'de düzenlenen I. Türk Dil Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül her yıl “Dil Bayramı” olarak kutlanır.

Osmangazi Ortaokulu olarak Dil Bayramı'nı  kutluyor, dilimizi koruma ve geliştirme yolunda emek veren herkese saygılarımızı sunuyoruz.

Yaşasın Türkçe!

Ağu

"Ulusumuzun yükselişinin taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! Bağımsızlık mücadelemizin kahramanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz."

Ağu

Haz

Okulumuz kütüphanesinde gerçekleşen 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 2.dönem sınıflar arası geleneksel bilgi yarışması düzenlendi. Kıyasıya rekabetin hüküm sürdüğü yarışmalarda amacımız sadece burada öğrencilerimizi birbirleriyle yarıştırmak değildir. Onların birbirlerini tanımalarına, kendilerine olan öz güvenlerini pekiştirmelerine, paylaşımda bulunmalarına vesile olmaktır. Her ne kadar bir yarışma formatı olsa da bize göre katılım sağlayan tüm öğrencilerimiz başarılıdır, emek sarf etmişlerdir. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz.

Ortaokul grubu 1.leri     İlkokul grubu 1.leri:

5. Sınıflarda 5/B             2. Sınıflarda 2/A

6. Sınıflarda 6/C             3. Sınıflarda 3/A

7. Sınıflarda  7/C            4. Sınıflarda 4/A

8. Sınıflarda 8/A ve 8/D

May

Özel Eğitim-Van kapsamında bu ay konumuz ‘’Bedensel Yetersizlik Farkındalık Ayı’’. Bu kapsamda okulumuz kütüphanesinde öğretmenlerimize bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca öğretmenlerimiz sınıflarında öğrencileriyle birlikte etkinlik olarak 'Sol Ayağım' filmini izledi.

May

Türk Milleti'nin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda milletimize sağlık, huzur, güven, başarı ve mutluluklar dileyerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız.

May

Deneme sınavında başarılı olan öğrencilerimizle birlikte Erciş İlçe Halk Kütüphanesinde Charlie'nin Çikolata Fabrikası sinema filmi izledik. Öğrencilerimiz başarılarının tadını çıkarırken eğlenceli vakit geçirdi. Başarılı öğrencilerimizi tekrardan tebrik ediyoruz.

May

Akıl ve Zeka Oyunları Van İl Turnuvasında İlçemizi ve okulumuzu temsil eden öğrencimiz Oktay Karataş Mangala oyununda İl 3.sü olmuştur.

Nis

1915 yılında Ermeni zulmüyle hayatını kaybeden ve 1918 senesinde Erciş'i düşman işgalinden kurtarırken canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü kutlu olsun.

Nis

1964 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Kütüphane Haftası kapsamında okulumuz  öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak amacıyla öğrencileri ile birlikte  Erciş İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret etmiştir.

Mrt

Okulumuz öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan yardım kolileri, Türk Kızılay Erciş şubesi aracılığı ile  Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıltılması için Kızılay yetkililerine teslim edilmiştir.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Özel Eğitim-Van kapsamında bu ayın konusu olan Down Sendromu Farkındalık konusu işlenildi. Bu kapsamda okulumuz özel eğitim öğretmeni Nail Yaşar Aytekin tarafından öğretmenlere sunum gerçekleştirildi. Ayrıca öğretmenler öğrencilere 21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününde kısa videolar izletti ve etkinlikler düzenledi.